• 583η ημέρα καραντίνας
  • Κρούσματα: 2.710 | Θάνατοι: 151 | ( Ενημ.: 09/05/2020 )

Στην σελίδα μας θα βρείτε ιδέες για να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα την μέρα σας όσο βρισκόμαστε σε καραντίνα

Ο καιρός έχει ανοίξει και τα καλοκαιρινά σου ρούχα έχουν πάρει την θέση τους στην ντουλάπα σου. Έχεις αναβάλλει, όμως, την τακτοποίηση σπιτιού σε τέτοιο βαθμό που μαζί με τα χειμερινά έχουν μετατραπεί σε στοίβες; Μην παραιτείσαι!

Μπορεί ο χρόνος σου να είναι περιορισμένος και οι δουλειές του σπιτιού χρονοβόρες, όμως υπάρχουν λύσεις. Μην περιμένεις η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο καθώς όσο πιο ακατάστατο είναι το σπίτι σου τόσο θα αναβάλεις την τακτοποίησή του. Ένα συμμαζεμένο σπίτι δείχνει ότι και η ζωή σου είναι σε τάξη και ισορροπία. Παράλληλα η καλή του εικόνα θα δώσει χαρά και θετική ενέργεια τόσο σε σένα όσο και στους καλεσμένους σου. Μπορείς, λοιπόν, να διατηρήσεις το σπίτι σου τακτοποιημένο σε καλά επίπεδα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Κάνε στον εαυτό σου την χάρη και υιοθέτησε τις επόμενες έξυπνες συμβουλές που θα σε γλιτώσουν από κόπο και σπατάλη χρόνου!

Τακτοποίηση σπιτιού: συμβουλές για κάθε δωμάτιο!

Το πιο βασικό είναι να υπάρχει οργάνωση και πλάνο. Τακτοποίησε ξεχωριστά και με την σειρά κάθε δωμάτιο και χώρο του σπιτιού. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μέσα σε μία μέρα ή ένα Σαββατοκύριακο. Αν δώσεις βάση σε μικρά καθημερινά “κόλπα” και κάνεις τις βασικές δουλειές μία φορά την εβδομάδα, θα δεις θεαματικές αλλαγές στην εικόνα του σπιτιού σου άμεσα. Προσπάθησε λοιπόν, να εντάξεις τις εξής συμβουλές στην καθημερινότητά σου ανά δωμάτιο!

Κρεβατοκάμαρα

-Η τακτοποίηση σπιτιού ξεκινάει από το υπνοδωμάτιό σου. Ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για να βελτιώσεις την κατάσταση του σπιτιού σου είναι να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί. Δεν θα σου πάρει χρόνο ούτε θα σε κουράσει. Αντίθετα, θα σου δώσει ενέργεια και πραγματικά θα κάνει την διαφορά στην εμφάνιση του χώρου. Θα δεις ότι θα νιώσεις ιδιαίτερη ικανοποίηση την ώρα που θα επιστρέψεις στο σπίτι σου και θα το βρεις στρωμένο.

-Ήρθε η ώρα να κάνεις μία καλή εκκαθάριση και να φτιάξεις την ντουλάπα και τα συρτάρια σου. Είναι ευκαιρία να δεις τι χρειάζεσαι και τι μπορείς να χαρίσεις ή να ξεφορτωθείς. Μία καλή συμβουλή είναι να σκεφτείς τι θέλεις να κρατήσεις πραγματικά και όχι τι θέλεις να πετάξεις. Οτιδήποτε δεν έχεις ανάγκη, δεν σου κάνει ή δεν το φόρεσες ποτέ δεν υπάρχει λόγος να το κρατάς και να σου πιάνει χώρο.

-Η τακτοποίηση των ρούχων και των αξεσουάρ είναι ένα βήμα προς την βελτίωση της εικόνας του σπιτιού σου. Αφού έχεις αποφασίσει ποια ρούχα θα κρατήσεις και έχεις πλέον χώρο στο συρτάρι σου, δίπλωσε και σιδέρωσε τα σωστά. Μία καλή ιδέα είναι να τα διαχωρίσεις ανάλογα με το χρώμα, το ύφασμα ή την συχνότητα που τα φοράς. Ξανακρέμασε τα μπουφάν και τις ζακέτες που δεν φοράς και μην τα ακουμπάς πάνω στις πολυθρόνες και τους κοινόχρηστους χώρους.

Διαβάστε Περισσότερα
Share this

Πηγή:
blog.douleutaras.gr
Settings