• 583η ημέρα καραντίνας
  • Κρούσματα: 2.710 | Θάνατοι: 151 | ( Ενημ.: 09/05/2020 )

Στην σελίδα μας θα βρείτε ιδέες για να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα την μέρα σας όσο βρισκόμαστε σε καραντίνα

Η κεντρική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας για το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τις σχετικές υπηρεσίες: Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία e-books, Ψηφιακά Αποθετήρια Εκπαιδευτικού Περιεχομένου «Φωτόδεντρο», Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me.

Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και λειτούργησαν τέσσερις κεντρικές διαδικτυακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας για το ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαθέσιμες μέσω της κεντρικής σελίδας http://dschool.edu.gr:

  • τα «Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία» (e-books.edu.gr), ο επίσημος δικτυακός τόπος του Υπουργείου Παιδείας για τη διάθεση σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές της ψηφιακής μορφής των σχολικών βιβλίων,

 

  • τα Ψηφιακά Αποθετήρια «Φωτόδεντρο», μία σειρά από αποθετήρια Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων, καθένα από τα οποία εξυπηρετεί διαφορετικούς στόχους (αποθετήρια μαθησιακών αντικειμένων, εκπαιδευτικών βίντεο, εκπαιδευτικών λογισμικών, εκπαιδευτικού υλικού χρηστών, ανοιχτών εκπαιδευτικών πρακτικών),

 

  • ο Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση «Φωτόδεντρο» (photodentro.edu.gr), που λειτουργεί ως κεντρικό σημείο αναζήτησης Ανοιχτών Μαθησιακών Πόρων για τη σχολική εκπαίδευση, συσσωρεύοντας και ενοποιώντας περιεχόμενο από εξωτερικές πηγές, καθώς και το υποσύνολο αυτού «Φωτόδεντρο Πολιτισμός», ένας θεματικός συσσωρευτής πολιτισμικών εκπαιδευτικών πόρων για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

  • η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα ‘e–me’ για μαθητές και εκπαιδευτικούς (e-me.edu.gr), μια σύγχρονη, κοινωνική, επεκτάσιμη πλατφόρμα που υποστηρίζει την επικοινωνία και τη συνεργασία και παρέχει προσωπικό χώρο αρχείων σε περιβάλλον cloud.

 

Επιπλέον, αναπτύχθηκαν 7.000 νέα Ανοιχτά Μαθησιακά Αντικείμενα για τη σχολική εκπαίδευση από έμπειρους εκπαιδευτικούς ενώ άλλα 1.500 απομονώθηκαν και ανακτήθηκαν από εκπαιδευτικά λογισμικά που είχαν χρηματοδοτηθεί την προηγούμενη δεκαετία. Όλα αναρτήθηκαν, τεκμηριώθηκαν με μεταδεδομένα, δημοσιεύτηκαν και διατέθηκαν ελεύθερα μέσα από Αποθετήρια «Φωτόδεντρο». Όλα τα σχολικά βιβλία διαμορφώθηκαν ψηφιακά ενώ 79 από αυτά εμπλουτίστηκαν με Ανοιχτούς Εκπαιδευτικούς Πόρους, δημιουργώντας «Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία». Τέλος. σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε δράση ανάδειξης και προβολής καλών Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών αξιοποίησης εκπαιδευτικού περιεχομένου (Δράση «Συμμετέχω», i-participate.gr).

Οι υπηρεσίες του Ψηφιακού Σχολείου αξιοποιούνται ευρέως από εκπαιδευτικούς και μαθητές, έχοντας πάνω από 600.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.

Share this

Πηγή:
dschool.edu.gr
Settings