• 583η ημέρα καραντίνας
  • Κρούσματα: 2.710 | Θάνατοι: 151 | ( Ενημ.: 09/05/2020 )

Στην σελίδα μας θα βρείτε ιδέες για να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα την μέρα σας όσο βρισκόμαστε σε καραντίνα

Διάβασε βιβλία, καλέ. Πιάσε μία νέα γλώσσα. Ξεκίνα ένα online μάθημα . Η καραντίνα είναι και ευλογία, λένε. Ξαφνικά έχεις «ελεύθερο» και «παραγωγικό» χρόνο από το πουθενά. Ο Νεύτωνας έβαλε τις βάσεις για τη θεωρία της βαρύτητας ενώ βρισκόταν σε καραντίνα κατά τη διάρκεια της πανούκλας. Ο Σαίξπηρ έγραψε 3 θεατρικά έργα στην απομόνωση. ΜΕ ΤΙ ΜΥΑΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

Εσύ κλείνεις μόλις 1 εβδομάδα στο σπίτι και κοντεύεις να το χάσεις!

Και να είχες τον χρόνο να βυθιστείς στις σκέψεις σου και να γράψεις ένα μυθιστόρημα για μία πανδημία που αφάνισε το ανθρώπινο είδος λόγω ανθρώπινης βλακείας – τυχαίο παράδειγμα – εδώ δεν μπορείς καλά καλά να βολευτείς. Ψάχνεις την ιδανική στάση ώστε βλέπεις καλά την οθόνη του υπολογιστή σου, να έχεις αρκετό φως, τόσο-όσο όμως για να μη γυαλίζει η οθόνη, να έχεις τα πόδια στο τραπεζάκι αλλά να μπορείς να πιάσεις και τον καφέ σου, και όλα αυτά χωρίς να πιάνεται η μέση σου.

Φίλε/η, καλά το πας. Όλα παίζουν ρόλο τώρα. Η προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια θα σε βοηθήσει να βρεις πώς ακριβώς θα την παλέψεις να δουλεύεις στο σπίτι.

 

Μήπως μας έλειψε τώρα η ρουτίνα;

Καραντίνα ημέρα #7. Νιώθεις ότι τώρα, από το σπίτι, δουλεύεις περισσότερο. Oopsie. Δεν το νιώθεις απλώς. Μάλλον ισχύει. Αυτή είναι η παγίδα με το work-from-home μοντέλο. Ναι, είναι σούπερ ευέλικτο. Μπορείς να δουλεύεις απ’ όπου θέλεις, ακόμη κι απ’την τουαλέτα, και ιδανικά ό,τι ώρα θέλεις. Αλλά μπορείς ΠΟΛΥ εύκολα να καταλήξεις απλώς να δουλεύεις. Τελεία.

Δεν το θέλουμε αυτό, σωστά; Βρες μία ρουτίνα. Ξεκίνα συγκεκριμένη ώρα και κλείσ’ τα όλα επίσης συγκεκριμένη ώρα. Ακόμη καλύτερα, κάνε μία βόλτα το τετράγωνο πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου – όσο επιτρέπονται και οι βόλτες. Και οπωσδήποτε, κάνε διαλείμματα. Κάθε ώρα; Κάθε 2 ώρες; Βρες τον ρυθμό σου. Δε θα το πάμε τόσο μακριά ώστε να σου πούμε να γυμνάζεσαι 1 ώρα κάθε μέρα. Αλλά ένα στρέτσινγκ; Έστω;

 

Διάβασε τη συνέχεια
Share this

Πηγή:
hellasdirect.gr/blog/
Settings