• 583η ημέρα καραντίνας
  • Κρούσματα: 2.710 | Θάνατοι: 151 | ( Ενημ.: 09/05/2020 )

Στην σελίδα μας θα βρείτε ιδέες για να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα την μέρα σας όσο βρισκόμαστε σε καραντίνα

Μιας και αυτές τις μέρες δεν μπορούμε να πάμε στα Μουσεία, μία εξαιρετική πρόταση έρχεται από την ιστοσελίδα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ώστε να εμπλουτίσουμε ή να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας στην αρχαιολογία, τον πολιτισμό και την ιστορία.

 

Εξερευνήστε τη Συλλογή Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κυκλαδικός πολιτισμός άνθισε στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3η χιλιετία π.Χ.). Η πιο χαρακτηριστική δημιουργία του πολιτισμού αυτού είναι η μαρμαρογλυπτική και δεν είναι παράξενο που οι αφαιρετικές φόρμες των ειδωλίων επηρέασαν καλλιτέχνες του 20ού και του 21ου αιώνα, όπως οι Brancusi, Modigliani, Giacometti, Hepworth, Moore. Παρά το γεγονός ότι τα μαρμάρινα κυκλαδικά ειδώλια και αγγεία εντυπωσιάζουν σήμερα με τη σχεδόν διάφανη λευκότητα του υλικού τους, γνωρίζουμε ότι οι Κυκλαδίτες αγαπούσαν το χρώμα και το χρησιμοποιούσαν εκτενώς στις δημιουργίες τους, για πρακτικούς ή συμβολικούς λόγους.

Πλοηγηθείτε στις ακόλουθες ενότητες:

 

Εξερευνήστε τη Συλλογή Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης

Η Αρχαία Ελληνική Τέχνη συνιστά ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα του παγκόσμιου πολιτισμού και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της αισθητικής του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Η Συλλογή Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης του ΜΚΤ δίνει τη δυνατότητα μιας διαχρονικής προσέγγισης του φαινομένου αυτού από τη Μέση Εποχή του Χαλκού (2η χιλιετία π.Χ.) μέχρι το τέλος της Ρωμαϊκής περιόδου (4ος αι. μ.Χ.).

Πλοηγηθείτε στις ακόλουθες ενότητες:

 

Εξερευνήστε τη Συλλογή Κυπριακής Τέχνης

Η Κυπριακή Συλλογή του ΜΚΤ (Συλλογή Θ.Ν. Ζιντίλη) είναι μία από τις μεγαλύτερες συλλογές κυπριακών αρχαιοτήτων στον κόσμο με περισσότερα από 800 αντικείμενα. Τα πρωιμότερα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας στην Κύπρο χρονολογούνται στη 10η χιλιετία π.Χ. και προέρχονται από μη-μόνιμες εγκαταστάσεις τροφοσυλλεκτικών ομάδων σε σπήλαια.

Πλοηγηθείτε στις ακόλουθες ενότητες:

 

Share this

Πηγή:
almaradio.gr
Settings