• 583η ημέρα καραντίνας
  • Κρούσματα: 2.710 | Θάνατοι: 151 | ( Ενημ.: 09/05/2020 )

Στην σελίδα μας θα βρείτε ιδέες για να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα την μέρα σας όσο βρισκόμαστε σε καραντίνα

Οι ελληνικές ταινίες με τον Στάθη Ψάλτη, τον Πάνος Μιχαλόπουλο, τη Σοφία Αλιμπέρτη και πολλούς άλλους, από τη δεκαετία του 1980 θα μας μείνουν αξέχαστες!

Ακολουθεί μια λίστα με τις προτάσεις μας.

Τις ταινίες από την παρακάτω λίστα μπορείτε να τις βρείτε και στο Youtube με μία απλή αναζήτηση.

 

Η Στροφή (1982)

Η Στροφή είναι Ελληνική δραματική – δράσης ταινία του 1982, σε παραγωγή Γιώργου Καραγιάννη και σε σκηνοθεσία – σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν οι Πάνος Μιχαλόπουλος και Σοφία Αλιμπέρτη. Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1982-1983,έκοψε 177.306 εισιτήρια και ήρθε 6η ανάμεσα στις 48 ταινίες της σεζόν.

Τα Τσακάλια (1981)

Τα Τσακάλια (Ένα κοινωνικό πρόβλημα) είναι ο τίτλος μίας ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας του 1981, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1981-1982,έκοψε 227.581 εισιτήρια και ήρθε 3η ανάμεσα στις 45 ταινίες της σεζόν.

The Κόπανοι (1987)

Το The ΚΟΠΑΝΟΙ (ή Και οι 8 ήταν βλήματα), είναι ελληνική κινηματογραφική ταινία του 1987 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Κωνσταντίνου, με τους Γιώργο Κωνσταντίνου, Μάρκο Λεζέ, Γιάννη Βούρο, Κώστα Παληό, Γιώργο Πετρόχειλο, Κώστα Καραγιώργη, Τάσο Ψωμόπουλο, Κώστα Μακέδο, Φρύνη Αρβανίτη, Δημήτρη Βασματζή, Μιχάλη Αρσένη, Λίντα Γίγα και Σία Φαράκη.

Βασικά καλησπέρα σας (1982)

Το Βασικά… Καλησπέρα σας είναι ο τίτλος μίας ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας του 1982 σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1982-1983, έκοψε 253.240 εισιτήρια και ήρθε 3η ανάμεσα στις 48 ταινίες της σεζόν.

Καμικάζι αγάπη μου (1983)

Ο Στάθης, η Ρένα κι ο Αλέξης είναι τρία θεότρελα αδέλφια. Ο πρώτος είναι αθεράπευτος λάτρης των μηχανών, η δεύτερη χορευταρού και θαμώνας των κλαμπ κι ο τρίτος σκληρός ροκάς. Ο Στάθης προσπαθεί να βρει λεφτά για ν’ αγοράσει μια μοτοσικλέτα, πράγμα δύσκολο βέβαια μιας και συνεχώς τον απολύουν από τη δουλειά του. Έτσι χάνει και την Κίτσα, την κοπέλα που αγαπάει, η οποία μη βλέποντας προκοπή τον παρατάει για έναν άλλο μηχανόβιο. Όταν η ελπίδα μιας κληρονομιάς σβήνει, και το φλερτ με τη Σύλβια, την ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος τουριστικών ειδών, τον οδηγεί στη φυλακή για κλοπή βυζαντινών εικόνων, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει μια καινούργια αστραφτερή μοτοσικλέτα, ώστε να μπορέσει να ξανακερδίσει το κορίτσι του. Ο Στάθης επαίρεται πανευτυχής, επιδεικνύοντας τη μηχανή του, αλλά όχι για πολύ ακόμη καθώς του την κλέβουν.

Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν (1986)

Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο». Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

Οι Επικίνδυνοι (1983)

Έτος: 1983 Διάρκεια: 91′ Είδος: Περιπέτεια Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης Φωτογραφία: Άρης Σταύρου Μουσική σύνθεση: Γιώργος Θεοδοσιάδης Εταιρία παραγωγής: Γιώργος Καραγιάννης & Σια

Η κόντρα (1983)

Κάποιοι κλέβουν μια μοτοσικλέτα, και ο παθιασμένος με τις μηχανές ιδιοκτήτης της Μάνος υποπτεύεται ότι τη δουλειά έκαναν άνθρωποι του Μπένου, ο οποίος τού την είχε πουλήσει. Τις υποψίες του επιβεβαιώνει μια όμορφη μπαργούμαν, η Αντιγόνη, η οποία λατρεύει επίσης τις μηχανές, και έχει χάσει τη δική της σε ένα στοίχημα. Ο Μάνος ερωτεύεται την Αντιγόνη και, για να βρει τα χρήματα που χρειάζεται για ένα «γύρο του κόσμου» μαζί της, ληστεύει τον Μπένο. Αυτός, με τη βοήθεια ενός τύπου του υπόκοσμου, του Παπαγάλου, και με τους δικούς του, ξυλοκοπούν άγρια τον Μάνο και βιάζουν την Αντιγόνη. Κατόπιν τούτου, ο Μάνος σκοτώνει τον Παπαγάλο και, για να αποφύγει τη σύλληψη, επιχειρεί μαζί με την Αντιγόνη να διαφύγουν στην Ιταλία, μέσω Πάτρας. Όμως, χρησιμοποιεί το διαβατήριο ενός νεκρού από ναρκωτικά, το οποίο είχε κλέψει πρότινος, χωρίς να ξέρει ότι ο κάτοχός του καταζητείται από την Ιντερπόλ για εμπορία ναρκωτικών…

Share this

Settings